Η Καρδίτσα αποχαιρέτησε τον Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος Κύριλλο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Η Καρδίτσα αποχαιρέτησε τον Μητροπολίτη της. Τον πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο, που είτε από τη θέση του Αρχιερέα είτε αυτή του Πρωτοσύγκελου υπηρέτησε τις αρχές της Χριστιανοσύνης και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους Καρδιτσιώτες.

Από το μεσημέρι της Κυριακής που το σκήνωμα τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα ήταν χιλιάδες εκείνοι που έσπευσαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε. Και κατά την εξόδιο ακολουθία της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, παρουσία πολλών ιεραρχών, ο ναός κατακλύστηκε από Καρδιτσιώτες όλων των ηλικιών. Αιρετοί όλων των βαθμίδων, οι αρχές του τόπου, σύσσωμος ο κλήρος και απλοί κάτοικοι της πόλης και του νομού ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον δικό τους Κύριλλο.

Στην εξόδιο Ακολουθία προέστη ο Aντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος υπό τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, Άρτης κ . Ιγνάτιο, Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, Βεροίας Παντελεήμων, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Θηβών κ. Γεώργιος, Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αυλώνος Χριστόδουλος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Νευροκοπίου Ναθαναήλ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας) και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος και Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ρεντίνης Σεραφείμ.

Η εξόδιος ακολουθία άρχισε στις 12 το μεσημέρι μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης. Ο Σεβ. Σταγών και Μετεώρων που εκπροσωπούσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ήταν ο πρώτος που μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον εκλιπόντα ιεράρχη, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου πρωτοσύγκελος Ιερώνυμος Νικολόπουλος. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στην πορεία του Κύριλλου από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με την ιεροσύνη μέχρι την ανάδειξή του σε Μητροπολίτη, αρχικά Κυθήρων και ακολούθως Θεσσαλιώτιδος.

Για τον πρώην Μητροπολίτη μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, εκπρόσωπος του χωριού απ’ όπου καταγότανε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος.

Μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας το σκήνωμα του πρώην Μητροπολίτη βγήκε απ’ το Μητροπολιτικό Ναό, στα χέρια ιερέων, με άγημα της Σχολής Στρατονομίας να αποδίδει τιμές και την φιλαρμονική του Δήμου να ανακρούει πένθιμα εμβατήρια και οδηγήθηκε στην δεξιά πλευρά του Ναού, όπου και ετάφη δίπλα στον Μακαριστό Ιεζεκιήλ.

1201exodios.jpg
1201exodios1.jpg
1201exodios2.jpg
1201exodios3.jpg
1201exodios4.jpg
1201exodios5.jpg
1201exodios6.jpg
1201exodios7.jpg
1201exodios8.jpg
1201exodios9.jpg
1201exodios10.jpg
1201exodios11.jpg
1201exodios12.jpg


Ετικέτες