Η Καλαμάτα υποδέχτηκε την Παναγία Δημιοβίτισσα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ιεράς εικόνας της  Παναγίας της Δημιοβίτισσας από την ομώνυμη Ιερά Μονή. 

Ένα εκκλησιαστικό τελετουργικό που πραγματοποιείται σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος το 1843.
Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στη χάρη της Παναγίας της Δημιοβίτισσας, τονίζοντας ότι η Μεγαλόχαρη στέλνει μήνυμα ελπίδας κι ενότητας κι ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, όταν ο ένας θυσιάζεται για τον άλλο. Συνάμα, ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει και να καθοδηγεί τα έργα όλων και να πρεσβεύει προς τον Κύριο τώρα που δοκιμάζεται το μέλλον της πατρίδας μας.
Στην υποδοχή παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Ταξίαρχος Θ. Λάγιος, ο Υποδιοικητής του 9ου Σ.Π. Αντισυνταγματάρχης Δ. Λυμπερέας , ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Π. Μάνδαλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
 Η ιερά εικόνα εναποτέθηκε στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων, όπου και θα παραμείνει για δεκαήμερο προσκύνημα.
Φωτογραφίες: Γιώργος ΤσερεφόςΕτικέτες