Η Καλαμάτα πανηγυρίζει την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

Loading...


Με λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορτάσει και φέτος η Καλαμάτα την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, κατά τό διήμερο 1 καί 2 Φεβρουαρίου. Αύριο Σάββατο παραμονή της εορτής, θά τελεσθεί στο Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής πολυαρχιε­ρα­τικός Εσπερινός.

Την Κυριακή το πρωί, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί στον ως άνω Ναό ο όρθρος και πολυαρχιερατική θεία Λει­τουρ­γία με το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Χαριτοβρύτου Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης Ευγένιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως καί Πρεβέζης Χρυσόστομος, και Μαρωνείας καί Κομοτηνής Παντελεή­μων.

Τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στις εκδηλώ­σεις, θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δι­καιο­σύ­νης, Διαφάνειας καί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Καννελόπουλος. Θα παραστεῖ ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, άλλοι πολιτικοί άρχοντες, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφα­λείας.Ετικέτες