Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος κηρύσσει πανστρατιά προσευχής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μηνιαία Σύναξη των Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως στη Λαμία.

Στη σύναξη μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος με θέμα «Η δύναμη της Προσευχής».

Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, κατά τις οποίες τίποτε άλλο δεν ημπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βγούμε από κάποιο αδιέξοδο, παρά μόνο τη δύναμη της προσευχής. Αυτή η οδυνηρή περίοδος για την κοινωνία μας δεν έχει άλλο τι να επικαλεσθεί, παρά μόνο μία άνωθεν δύναμη, πού πέμπεται από τον Πολυεύσπλαχνο Πατέρα μας, ως απάντηση της προσευχής μας. Για το λόγο αυτό, η Ιερά Μητρόπολίς μας κηρύσσει κατά τον μήνα Αύγουστο πανστρατιά προσευχής.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 31 Ιουλίου το βράδυ με νυκτερινή θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στη Λειτουργία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος με τους Ιεροκήρυκες και με όλους τους Εφημερίους και Διακόνους της πόλεως.

Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ιερά Μη­τρό­πο­λη με Ιερές Ακολουθίες, ομιλίες στα Πνευματικά Κέντρα και συνε­λεύ­σεις, για τις οποίες θα ενημερωθείτε λεπτομερώς με ειδικό πρόγραμμα, το οποίο διενεμήθη στους Ιερείς και θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

Η προσευχή όταν αναπέμπεται εν πίστη και μετανοία προκαλεί την σωτήρια επέμβαση του Θεού για την προστασία των ανθρώπων.

img_6482_0_0.jpg
img_8759_2.jpg


Ετικέτες