Η επικοινωνία με τη νεολαία απασχόλησε την Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η δεύτερη κατά σειρά Μηνιαία Σύναξις των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης του έτους 2016, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου εις την κεντρικήν αίθουσαν «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανεφέρθη σε θέματα που έχουν σχέση με τους νέους καθώς και στους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά επισημαίνοντας την ανάγκη της σωστής προσεγγίσεως από τους ιερείς πάνω στους σύγχρονους προβληματισμούς των νέων καθώς και την ανάγκη άμεσης και υπεύθυνης προσπάθειας επίλυσης των προβλημάτων που ανακύπτουν, ιδίως σήμερα που λόγῳ της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσεως εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι οι οποίοι επηρεάζουν σημαντικά τη συμπεριφορά των νέων και τον τρόπο κοινωνικοποιήσεώς τους.

Εν συνεχείᾳ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης έκανε αναφορά σε θέματα ποιμαντικής φύσεως προτρέποντας όλους τους κληρικούς να εφαρμόζουν την προσωπική ποιμαντική προς το ποίμνιο που τους εμπιστεύτηκε η Εκκλησία έχοντας πάντοτε φρόνημα Ιησού Χριστού, ο Οποίος είναι και ο Αιώνιος Ποιμένας της Εκκλησίας.

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας καθώς και προβληματισμοί γύρω από ζητήματα λειτουργικής, πνευματικής και διοικητικής φύσεως, που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, όλοι οι ιερείς μετέβησαν στις αίθουσες της Ακαδημίας, όπου και παρακολούθησαν επίκαιρες ομιλίες γύρω από τη σωστή οργάνωση, μελέτη και προετοιμασία ενός κηρύγματος ή μίας ομιλίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση περί των επικείμενων εορτίων λατρευτικών και ακαδημαϊκών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα, επί τη ευκαιρίᾳ της εορτής της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης, κατά το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου στην πανέμορφη κωμόπολη της Όσσας, τόπο καταγωγής της Αγίας Κυράννης.

DSC_7475.JPG
DSC_7479.JPG
DSC_7482.JPG
DSC_7517.JPG
DSC_7528.JPG
DSC_7533.JPG
DSC_7543.JPG
DSC_7546.JPG
DSC_7547.JPG
DSC_7548.JPG
DSC_7551.JPG
DSC_7557.JPG


Ετικέτες