Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην ομώνυμη Ιερά Μονή στον Μελισσότοπο (φωτο)

Loading...


Στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, το απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιουνίου 2014.

Παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών τελέσθηκε ο Αγιασμός στο προαύλιο της Ιεράς Μονής ενώ ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό και παρουσίασε την αγάπη που έδειχναν στον πρόσωπο του συνανθρώπου τους.

Στο πρόσωπο του άλλου έβλεπαν τον ίδιο τον Χριστό γι’ αυτό και ως ιατροί θεράπευαν χωρίς αιτήματα, χωρίς ανταλλάγματα αλλά προσέφεραν στον φτωχό και στον αδύναμο.

Αμέσως μετά, τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων στους χώρους της Μονής.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, αλλά και τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος, ο οποίος μίλησε επίκαιρα και αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Άγιοί μας είναι οι ιατροί των ψυχών και των σωμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Παύλο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία τους στους εορτασμούς της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων ευχόμενος, τόσο στον ίδιο όσο και στον καθένα ξεχωριστά, οι Άγιοι Ανάργυροι να είναι βοηθοί και συνοδοιπόροι στη ζωή τους.

Τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Ευλόγιο Παπαδημητρίου και την Αδελφότητα, για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν αλλά και την προετοιμασία της Ιεράς Πανηγύρεως.

MELI10.jpg
MELI2.jpg
MELI3.jpg
MELI4.jpg
MELI5.jpg
MELI6.jpg
MELI7.jpg
MELI8.jpg
MELI9.jpg