Η εορτή του Προφήτου Ηλίου στην περιοχή Επισκοπείο Σύρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στην πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή του Επισκοπείου Σύρου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Σύρου, παρουσία του Διοικητού του Τάγματος Εθνοφυλακής Σύρου και αγήματος Εθνοφυλάκων και πλήθους πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον άνευ επιγνώσεως ακραίο ζηλωτισμό και ευσεβισμό, ο οποίος βλάπτει, τελικά, την Εκκλησία, και τόνισε ότι ο Θεός είναι αγάπη, η διαρκής παρουσία του Οποίου στη ζωή μας είναι σαν τη λεπτή αύρα, που αισθάνθηκε ο Προφήτης Ηλίας.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», παρά τη Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Κινίου, όπου συνέφαγε και συνομίλησε με τους Κατασκηνωτές, μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά της «Στέγης Ανηλίκων Πειραιώς», οι συνοδοί των οποίων τον ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία, που η Ιερά Μητρόπολη προσέφερε.  Ετικέτες