Η Εορτή του Προφήτη Ηλία στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον ζηλωτή και πυρίπνουν Προφήτη εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών με κέντρο την Ιερά Μονή του στην Πάτρα και βέβαια και με εορτασμούς λαμπρούς στους Ενοριακούς Ναούς και στα ξωκκλήσια που τιμώνται στο όνομά του.

 ● Την παραμονή της εορτής στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Πάτρα κατά τον Μέγα Εσπερινό εχοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προς τα πλήθη των προσκυνητών που είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τον αύλειο χώρο της Μονής.
 Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο ζήλο του Προφήτη Ηλία, στην φλόγα της πίστεώς του για τον Θεό, στην αυστηρότητα του κηρύγματός του σε καιρούς αποστασίας και στην παρρησία του ενώπιόν του Κυρίου, ώστε με την προσευχή του να σταματήση ο ουρανός να βρέχη επί τρία χρόνια και έξι μήνες και να κατεβάση φωτιά από τον ουρανό.
 Επίσης ανεφέρθη στην άνοδό του, ως εις ουρανόν, εν άρματι πυρίνω τεθρίππω και στην παρουσία του κατά την ώρα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
          Τέλος ανεφέρθη στην επικαιρότητα του κηρύγματος και της διδασκαλίας του Προφήτη Ηλία και έκαμε λόγο για τους πνευματικούς αγώνες της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής και της Γερόντισσας Ιερείας για την πνευματική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
          ● Ανήμερα, ετελέσθη στο Μοναστήρι, η Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου εν πληθούση Εκκλησία, ο οποίος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο προφητικό χάρισμα του Προφήτη Ηλία και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από τη ζωή του.
● Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Άνω Οβρυιάς και ανεφέρθη στο κήρυγμά του στην δεινή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κόσμο και στην ανάγκη επιστροφής διά της μετανοίας εις την οδό του Κυρίου.
          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευκλεώς αγωνισαμένων, ηρωικώς πεσόντων και μαρτυρικώς τελειωθέντων αδελφών μας κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο.
          ● Την παραμονή της εορτής, επίσης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προέστη του Εσπερινού και εκήρυξε τον θείο λόγο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ανθουπόλεως.Ετικέτες