Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Άρτης(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στις ιστορικές Ιερές Μονές της Παναγίας Ροβελίστης και Κάτω Παναγιάς εορτάστηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια το Γενέσιο της Θεοτόκου, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τορόντο κ. Σωτηρίου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και Άρτης κ. Ιγνατίου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Ροβελίστης (στην περιοχή των Ραδοβισδίων) χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνηση και χαρά του που ως νέος Επίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, παραβρέθηκε στο όμορφο Μοναστήρι της Παναγιάς, συνπροσευχόμενος μεταξύ σεβαστών και λίαν αγαπητών του Αρχιερέων, και ασπαζόμενος την θαυματουργό εικόνα της Ροβέλιστας, στη χάρη της οποίας πλήθος ευσεβών πιστών προσέρχονται.

Στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς στην Άρτα, προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλείτουργου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, ευχαριστώντας θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητρ. Άρτης κ. Ιγνάτιο για την ευκαιρία να συμμετάσχει στις λαμπρές συνάξεις των δύο ιστορικών Μονών της Άρτας. Παρουσίασε δε εν συντομία το πολύπλευρο πνευματικό έργο που γίνεται εδώ και έτη στην Μητρόπολη Τορόντο του Καναδά η οποία έχει αρκετούς Αρτινούς, που όπως και ο ίδιος αγαπούν ιδιαίτερα την πατρίδα και προσεύχονται να ξεπεράσει συντόμως την οικονομική κρίση.

Το μεσημέρι οι Αρχιερείς και αρκετοί προσκυνητές παρακάθησαν στην εορταστική τράπεζα που παρέθεσαν η Καθηγουμένη Χαριτίνη Μοναχή και οι Μοναχές της Ιεράς Μονής, οι οποίες και δέχθηκαν τις ευχές και ευχαριστίες των Ιεραρχών για την Αβραμιαία τους φιλοξενία. 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες