Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Σιναϊτικό Μετόχι της Αγίας Τριάδος στα Περιβόλια Χανίων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Σιναϊτικό Μετόχιον της Αγίας Τριάδος στα Περιβόλια Χανίων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου και Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανού.

Τον Θείο Λόγο προς τους εκατοντάδες πιστούς που είχαν πλημμυρίσει το Ιερό Προσκύνημα, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ.κ Ιωσήφ, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Δαμιανό και τον επιχώριο Μητροπολίτη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνό.

Με βαθύ θεολογικό και κατανοητό λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου ομίλησε μεταξύ άλλων για την χάρη του Αγίου Πνεύματος αναλύοντας την Τριαδικότητα του Θεού και ερμηνεύοντας μέσα από κατανοητά παραδείγματα το Τρισυπόστατον της Αγίας Τριάδος, τονίζοντας ότι ο Θεός που πιστεύουμε είναι ένας, με τρεις υποστάσεις του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Στη συνέχεια ομίλησε ο Σεβασμιώτατος και Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά κ.κ. Δαμιανός, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ, τονίζοντας και εκείνος με την σειρά του την προσφορά του Αγίου Πνεύματος στον άνθρωπο.

0206metoxi.jpg
0206metoxi1.jpg
0206metoxi2.jpg
0206metoxi3.jpg
0206metoxi4.jpg
0206metoxi5.jpg
0206metoxi6.jpg
0206metoxi7.jpg
0206metoxi8.jpg
0206metoxi9.jpg


Ετικέτες