Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Δευτέρα της Πεντηκοστής εορτάσθη το Πανάγιον Πνεύμα με ιεροπρέπεια, ευλάβεια και κατάνυξη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Αλισσού εν πληθούση Εκκλησία και εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο Μυστήριο της Εκκλησίας και στην σωτηρία του ανθρώπου, η οποία πραγματοποιείται μέσα από την μυστηριακή ζωή.

Ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον εορτασμό της Επετείου των 150 ετών από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Άνω Αλισσού και επήνεσε ιδιαιτέρως τον ευλαβέστατο Εφημέριο της Ενορίας π. Αλέξανδρο Λαθούρο, ο οποίος με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους Ενορίτες εργάζονται και συνεργάζονται προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν των ανθρώπων.
Παρόντες ήσαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστος Νικολάου, ο πρ. Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ξενοφών Μπαχράς και Αθανάσιος Ραυτακόπουλος και εκπρόσωποι Αρχών και φορέων της περιοχής.

Μετά τον Εσπερινό, ο εορτασμός συνεχίστηκε με χορευτικό πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασαν οι χορευτικές ομάδες του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος συνελειτούργησε μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και άλλων Αρχιερέων στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών, όπου εχειροτονήθη ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ετέλεσε την Ιερά Πανήγυρη στην πολυπληθή Ενορία της Αγίας Τριάδος Πατρών. Εχοροστάτησε στον Εσπερινό της Εορτής, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη του μεθεόρτου Εσπερινού και της λαμπράς λιτανείας.

Στην κεντρική αυτή πανήγυρη των Πατρών συμμετέχουν χιλιάδες προσκυνητών. Ο Θεοφιλέστατος σε κάθε Ιερά Ακολουθία, στον ως άνω Ιερό Ναό, εκήρυξε επικαίρως τον θείο λόγο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Ετικέτες