Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στη Λέρο(ΦΩΤΟ)

Loading...


Επιμέλεια -Φωτό: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Στη Λέρο, εορτάσθηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην τοποθεσία «Παλιασκλούπη» (παλαιό Ασκληπιείο) στον Πλάτανο.

Την παραμονή, Κυριακή 26 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, συμπαραστατουμένου υπό του ιερού κλήρου της νήσου, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ. Κόλλια και πλήθος πιστών.

Την επομένη, Δευτέρα 27 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ ετέλεσε την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό των ιερέων αρχιμ.Στεφάνου Κατέ καί π.Εμμ.Οθίτη.

Οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του Όθωνος Χατζηλάρη, έψαλλαν ωραιότατα τους ύμνους και τα εγκώμια του Αγίου.

Στο κήρυγμά του, τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον βίο του Αγίου Παντελεήμονος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θ.Λειτουργίας, από το συμβούλιο του Ναού και με την προσωπική φροντίδα των κυριών, με επικεφαλής τις κυρίες Στέλλα και Θεολογία Μεραμπελιώτη, προσεφέρθησαν πλούσια κεράσματα και παραδοσιακά γλυκίσματα στους προσκυνητές.

Επίσης, ο πρόεδρος του Εκκλ.Συμβουλίου του Ιερού Ναού αρχιμ.Στέφανος Κατές και τα μέλη, ευχαριστούν τον Δήμο Λέρου για την τσιμεντόστρωση του δρόμου που οδηγεί στην Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος, δρόμος ο οποίος επί δεκαετίες ήταν χωματόδρομος.

 

 

 

 

 


 Ετικέτες