Η εορτή του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στην Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ετιμήθη δεόντως με τη συμμετοχή πλήθους πιστών σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Πατρών η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά του νέου του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Σε επτά Ιερούς Ναούς ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε και ελειτούργησε στην Ιερά Αγρυπνία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Από νωρίς ο Ιερός Ναός εγέμισε από πιστούς, οι οποίοι με ευλάβεια συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε συγκινητικά στο πολυπληθές εκκλησίασμα για την μεγίστη πρόνοια, αγάπη και δωρεά του Θεού, ο οποίος έδωσε σε εμάς παρακλήτους τους Αγίους, ώστε να έχωμε παρηγοριά και επιστηριγμό στη ζωή μας. Στούς Αγίους καταφεύγoμε στις ώρες του πόνου, της οδύνης, της ανέχειας, της ασθένειας…

Ο Άγιος Λουκάς ο νέος, Ιατρός Ανάργυρος και Θαυματουργός, έλαμψε εν εσχάτοις τοις έτεσι και κατέστη γνωστός εις άπασαν την οικουμένην. Είναι εξ’άλλου γνωστό ότι, «τοις αγίοις τοις εν τη γη αυτού, εθαυμάστωσεν ο Κύριος…».

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, είναι θησαυρισμένο απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγιωτάτου Πατρός Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το οποίο έχει καταστή πόλος έλξεως των ευσεβών Χριστιανών, κυρίως κάθε Πέμπτη απόγευμα, που τελείται Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά.

DSC_8287.JPG
DSC_8288.JPG
DSC_8303.JPG
DSC_8315.JPG
DSC_8316.JPG
DSC_8319.JPG
DSC_8326.JPG
DSC_8327.JPG
DSC_8339.JPG
DSC_8353.JPG
DSC_8365.JPG
DSC_8372.JPG
DSC_8378.JPG
DSC_8392.JPG
DSC_8394.JPG


Ετικέτες