Η εορτή του Αγίου Θεοδώρου στη Μυτιλήνη (φωτο)

Loading...


Μέ ιδιαίτερη λαμπρότητα καί κατάνυξη εορτάστηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου η μνήμη του νεομάρτυρος Πολιούχου μας Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου ιδιαιτέρως στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και γενικότερα σ’ όλη την επαρχία.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και τη συμμετοχή πολλών ιερέων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου φυλλάσεται η τιμία κάρα καί η ιερή λάρνακα μέ τό άφθαρτο σώμα τού νεομάρτυρος. 

Τον δε θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, άναφερόμενος στο χρέος των πιστών να ομολογούν συνεχώς την πίστη μας με έργα μετανοίας.

Την κυριώνυμο στον ίδιο Ναό με την παρουσία πλήθος κόσμου, μαθητών και πολλών νέων πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμο καί τόν Ποιμενάρχη μας κατά τήν όποία εκήρυξε ό συντοπίτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού.

Επίσης την ίδια μέρα στον ενοριακό Ναό της Παναγίας Χρυσομαλλούσης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τόν Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό , ο όποιος στο κήρυγμά του τόνισε τη σημασία του πνευματικού αγώνος, ως μία συνεχόμενη μαρτυρία Ιησού Χριστού, προκειμένου να ενθρονίζεται στίς καρδιές μας ο Κύριος, δίδοντάς μας με αυτόν τον τρόπο ελπίδα σωτηρίας.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Νεομάρτυρος θά ολοκληρωθούν με την καθιερωμένη αγρυπνία στόν Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τήν Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

alt
alt
alt
altΕτικέτες