Η εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου εορτάσθηκε στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό του χωριού Κεράμου, του τέως Δήμου Κυπρίνου, το εσπέρας της 2ας και το πρωί της 3ης Οκτωβρίου.

Των ιερών ακολουθιών, του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος εκόμισε χάριν ευλογίας και αγιασμού των κατοίκων του χωριού και των ευλαβών προσκυνητών απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, που φυλάσσεται στο Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ιδιαίτερως εμνημόνευσε του ονόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου, ο οποίος απεσπασμένος από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην ακριτική αυτή ενορία, στα χρόνια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου του Α’ (1967-1973), εμπνεύσθηκε την ονοματοδοσία του τότε ανεγειρόμενου Ιερού Ναού, η ανοικοδόμηση και ο εξωραϊσμός του οποίου ενισχύθηκε οικονομικά τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους ενορίτες του εν Αθήναις Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι.

SAM_0182.jpg
SAM_0188.jpg
SAM_0190.jpg
SAM_0222.jpg
SAM_0229.jpg
SAM_0240.jpg
SAM_0245.jpg


Ετικέτες