Η Εορτή του Αγίου Ανθίμου του Νέου στην Πάτρα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βοηθείας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών « Παναγία η Βοήθεια» εορτάσθη η μνήμη του οσίου πατρός ημών Ανθίμου του Νέου του εν Χίω, την Κυριακή εσπέρας και Δευτέρα, πρωί 14 και 15 Φεβρουαρίου 2016.

Στον Ιερό Ναό υπάρχει η ιερά εικόνα της Παναγίας της Βοηθείας, αντίγραφον της εν Χίω ευρισκομένης εικόνος στην Μονή, την οποία ίδρυσε ο Όσιος Άνθιμος.
Επίσης, είναι θησαυρισμένο απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ανθίμου προσφερθέν εν αγάπη πολλή προς την Εκκλησία των Πατρών, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου, κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

●Την παραμονή της εορτής ετελέσθη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην βοήθεια της Παναγίας μας και των Αγίων μας, εν προκειμένω, του Οσίου Ανθίμου προς τους ανθρώπους και ειδικώς στους ασθενείς.
● Ανήμερα, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στην ομιλία του ανεφέρθη στην παρηγορία που δίδει ο Κύριος στους ανθρώπους διά των Αγίων του. Εστίασε στην αγία βιοτή και πολιτεία του Οσίου Ανθίμου και στις πρεσβείες του προς Κύριον, υπέρ των εν ασθενείαις κατακειμένων.

Επίσης, μίλησε με θερμά λόγια για το Διοικητικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό του μεγάλου Νοσοκομείου των Πατρών για τους εργαζομένους και τους εθελοντές της αγάπης και ευχήθηκε ιδιαίτερα στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος Ιερεύς του Νοσοκομείου και ο οποίος από τότε που ετοποθετήθη εκεί από τον Σεβασμιώτατο, εργάζεται με τους συνεργάτες του Κληρικούς και Λαικούς με ζήλο ιερό και αυταπάρνηση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Γραφείο της κ. Διοικητρίας παρετέθη μικρά δεξίωσις, όπου και πάλι ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πολλή αγάπη προς όλους και τους ευχήθηκε τα δέοντα.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες