Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στις Βρύσες Αποκορώνου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο Φιλίππου στις Βρύσες Αποκορώνου όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ΄Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Παναγία μας που εορτάζουμε σήμερα έχει περισσότερα από επτακόσια τοπωνύμια καθώς και πάμπολλα κοσμητικά επίθετα ένεκεν θαυμαστών γεγονότων. Και αυτό γίνεται γιατί όλοι εμείς οι άνθρωποι καταφεύγουμε στις πρεσβείες της Παναγίας και βλέπουμε πάντοτε την Παναγία να είναι πρόθυμη να μας δώσει εκείνο το οποίο ζητούμε αρκεί βέβαια εκείνο που ζητούμε να είναι για την σωτηρία της ψυχής μας.

Όλα αυτά μας βοηθούν να κατανοήσουμε ότι πάνω από όλα βρίσκεται ο Θεός ο οποίος δια της Παναγίας, δια των Αγίων ενεργεί για την σωτηρία των ανθρώπων. Έτσι ο άνθρωπος που ευχαριστεί τον Θεό για τις ευεργεσίες που λαμβάνει, είναι εκείνος ο οποίος ακολουθεί τον Θεό, ακολουθεί τον Λόγο του Θεού και προσπαθεί να τον φυλάττει στην ζωή του. Ο Λόγος του Θεού είναι η ίδια η ζωή του Χριστού, είναι εκείνο που παρέδωσε στους Αποστόλους και οι Απόστολοι σε όλους εμάς σήμερα, είναι η γραπτή και άγραφος παράδοση της Εκκλησίας μας, είναι αυτό το οποίο εμείς πολλές φορές δεν μπορούμε να το εκφράσουμε με τα λόγια, αλλά όταν περάσουμε από μία Εκκλησία θα κάνουμε τον σταυρό μας, είναι εκείνο το οποίο πολλές φορές θα σκεφτούμε να μην κάνουμε την αμαρτία διότι δεν είναι χριστιανικό, δεν το θέλει ο Θεός, ή είναι εκείνο που μας κάνει να δοξάζουμε τον Θεό για τις ευεργεσίες Του. Ο Λόγος του Θεού είναι απλός και το μόνο που χρειάζεται για να τον κατανοήσουμε είναι η ταπείνωση και η αγάπη. Τέλος ευχήθηκε η Παναγία να μας φωτίσει όλους να κατανοήσουμε και να εγκολπωθούμε αυτό τον Λόγο της ταπείνωσης και της αγάπης.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στον αύλειο χώρο του ναού συλλιτανευόντων ευσεβών πιστών.

φωτ.υλικό: κ. Σπυρίδων Καμαριανάκης

IMG_20150923_183154.jpg
IMG_20150923_185007.jpg
IMG_20150923_185008.jpg
IMG_20150924_081557.jpg
IMG_20150924_095752.jpg
IMG_20150924_095817.jpg


Ετικέτες