Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορινθία(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα Εκκλησιαστική Τάξη και ευπρέπεια την 5ην και 6ην Αυγούστου ε.έ. πανηγύρισε ο Ι. Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιάτο. Στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Σικυώνος και άλλους εκ της Ι.Μ. Κορίνθου. 

Τοπικοί φορείς και πλήθη φιλεόρτων Χριστιανών κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό και τους δρόμους μέσω των οποίων λιτανεύτηκε η Ιερά Εικόνα. Λόγους πνευματικής οικοδομής απηύθηναν ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης ως και ο Σεβ. Μητρ. Κορίνθου .

Την επομένη ημέρα, 6ην Αυγούστου ε.έ., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κόρινθο και ομίλησε κατάλληλα στο πλήθος των πιστών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τηρώντας το Πρόγραμμα, που εκπόνησε για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ο Σεβ. Μητρ. Κορίνθου χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία τελέσθηκε στον ιστορικό Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στις «Αποστολικές» Κεγχρεές και ομίλησε στο Εκκλησίασμα, το οποίον και ευχαρίστησε ως και τον Εφημέριό του για την συμμετοχή τους και την προσφορά τους στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ι. Μητροπόλεως.