Η Εορτή της Μεταμορφώσεως στην Κέρκυρα

Loading...


Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, με την παρουσία πλήθους πιστών, στην πανηγυρίζουσα Γυναικεία Ιερά Μονή Παντοκράτορος στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στον Αγρό. 

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο κήρυγμά του υπογράμμισε την πρόσκληση που απευθύνει στον κάθε ένα από εμάς προσωπικά ο Χριστός να τον ακολουθήσουμε και να ανέβουμε μαζί Του στο Όρος Θαβώρ.

Όπως οι τρείς πρόκριτοι Μαθητές Του, ο Πέτρος, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, οι οποίοι Τον ακολούθησαν εως τον Γολγοθά, αξιώθηκαν να δουν τόσο το Άκτιστο Φως της Αγίας Τριάδος, όσο και την υπέρτατη θυσία του Υιού και Λόγου του Θεού για όλη την ανθρωπότητα. Ο κάθε Ορθόδοξος Ναός αποτελεί χώρο της φανέρωσης της Δόξας του Θεού, μέσω της αναιμάκτου Θυσίας που τελείται καθημερινώς εντός του, αποτελεί το Όρος Θαβώρ όπου ο Κύριό μας παρουσιάζεται ένδοξα.

Συνεχίζοντας ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στη σημερινή εποχή στην οποία παρατηρείται πτώση όλων των αξιών, συμπεριλαμβανομένης και της πίστεως. Ο σύγχρονος άνθρωπος με την αποξένωσή του από τη ζωή της Εκκλησίας, δεν είναι σε θέση να κατανοήσει όλο αυτό το υπερμέγιστο γεγονός που ο Χριστός φανέρωσε στους προκρίτους εκ των Μαθητών Του. Οπως μας πληροφορούν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας δεν μπορεί ο καθένας να μετέχει σε αυτή τη Δόξα, αφού προϋποθέτει πνευματική άσκηση, κάθαρση από τα πάθη της σαρκός, καθημερινό αγώνα ενάντια στον εγωϊσμό, που αποτελεί και την πηγή κάθε αμαρτίας. Περνώντας τα στάδια της ασκήσεως συν Θεώ, ο νούς του ανθρώπου φωτίζεται και γίνεται δοχείο της Θείας Χάριτος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς να γευθούν και οι ίδιοι αυτή την Αιώνια Δόξα της Μεταμορφώσεως, διότι εκείνη αποτελεί την μέλλουσα ζωή μας στη Βασιλεία των Ουρανών.

 

 

 Ετικέτες