Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλήθος ευσεβούς Λαού κατέκλυσε παραμονή και ανήμερα της Ιεράς Μνήμης της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης τον ομώνυμο Ναό της στην Πάτρα, τον περικαλλή, νεόδμητο και άρτι εγκαινιασθέντα, για να δοξάση τον Θεό και να τιμήση την Μεγαλομάρτυρά Του.

● Στον Εσπερινό της Εορτής εχοροστάτησε και ωμίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ανεφέρθη στην φλόγα της αγάπης που κατέκαυσε την καρδιά της Αγίας Μαρίνης για τον Νυμφίο Χριστό και στη σημασία που έχει αυτή η αγάπη για την δική μας πνευματική πορεία.
      ● Ανήμερα ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και ωμίλησε στον εορτάζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στη σημασία των Εορτών στη ζωή μας και εστίασε στον τρόπο εορτασμού των Χριστιανών, ο οποίος πρέπει να είναι πνευματικός και Χριστοκεντρικός, αφού το κέντρο και το κορύφωμα της εορτής είναι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
          Επίσης ανεφέρθη στο όνομα που πρέπει να δίδεται στα παιδιά και ετόνισε ότι πρέπει οι γονείς να δίδουν ένα όνομα στα παιδιά τους και αυτό να είναι όνομα Αγίου για να έχουν τα παιδιά προστάτη τους τον Άγιο που φέρουν το όνομά του και να τον μιμούνται στις αρετές του, έχοντας τον ως πρότυπό τους.
 Ακόμη ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον προιστάμενο του Ναού π. Παναγιώτη Θωμά και τους Συνεργάτας του στο Ενοριακό έργο και όλους τους Ενορίτας οι οποίοι ευλαβούνται την Αγία και της αφιέρωσαν με κόπους πολλούς, σε δύσκολους καιρούς, αυτόν το περίλαμπρο Ναό.
 Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε Ευεργετήρια Γράμματα στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο της Συνοικίας Μακρυγιάννη και στους μαθητάς της Ε’ και Στ’ τάξεως του 65ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών , για την συγκινητική κίνησή τους να συγκεντρώσουν χρήματα και να τα δώσουν με όλη τους την καρδιά για την ανέγερση του Ναού.

● Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
 Μετά τον Εσπερινό και την Παράκληση έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας και ο εορτασμός έκλεισε με παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα της α) Ενορίας, β) του Δήμου, γ) του Παγκαλυβρυτινού Συλλόγου και δ) της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου.
    Το χορευτικό πρόγραμμα αφιέρωσαν όλα τα παιδιά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την πατρική του αγάπη με την οποία τα περιβάλλει και με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 10/ ετούς ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.Ετικέτες