Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Ιωάννου Λαγοπάτη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως τελέστηκε χθες, Τετάρτη 27η Μαίου 2015, η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως π. Ιωάννου Λαγοπάτη.

Πλήθη πιστών κατέφθασαν το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Τριπόλεως διά να αποχαιρετίσουν τον π. Ιωάννη, που τόσο αγάπησαν.

Στον επικήδειο λόγο του ο Ποιμενάρχης ανεφέρθη στην προσωπικότητα του π. Ιωάννου, ο οποίος συνδύαζε τον ζήλο του Ορθοδόξου Ιερέα, και τον χαρακτήρισε ευεργέτη και πρωτεργάτη της ανεγέρσεως του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ραφαήλ Τριπόλεως.

Μετά την εξόδιο Ακολουθία η ταφή του μακαριστού πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Τριπόλεως.

Ο μακαριστός Ιερέας Ιωάννης Λαγοπάτης, εγεννήθη εις την Τρίπολη το έτος 1930.

Εχειροτονήθη υπό του Μακαριστού Επισκόπου Ηλιουπόλεως κυρού Θεοκλήτου (Λέτσου) Διάκονος την 27ην Φεβρουαρίου 1975 εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελιστρίας Τριπόλεως και Πρεσβύτερος την 28ην Φεβρουαρίου 1975 υπό του ιδίου Αρχιερέως και εις τον αυτόν Ιερόν Ναόν.

Από της ημέρας της χειροτονίας του έως και της συνταξιοδοτήσεώς του, την 1ην Σεπτεμβρίου 1992, διηκόνησε ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Στόλου Κυνουρίας.

Αιωνία του η μνήμη και να έχουμε την ευχή του.

exodios_lagopat1.jpg
exodios_lagopat3.jpg
exodios_lagopat5.jpg
exodios_lagopat6.jpg


Ετικέτες