Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη στη Νεάπολη

Loading...


Σε μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.Γερασίμου ο οποίος αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο του Μακαριστού Νεκταρίου.

Η ημέρα της ενθρόνισης σηματοδοτεί και την εγκατάσταση του νέου μητροπολίτη στην έδρα του, όπως επίσης και την ουσιαστική και τυπική ανάληψη των καθηκόντων του.

Η τελετή ξεκίνησε στον Ιερό Μητροπολιτικο Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι.

Στην ενθρόνιση τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ενώ εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας είναι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος.

Μετά την τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου μητροπολίτου Πέτρας καί Χερρονήσου Νεκτάριου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα Σάββατο, στις 10.30 αναχώρησε αυτοκινητοπομπή από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και μέσω της Ενικής Οδού έφθασε περίπου στις 12.00 στη Νεάπολη, αφού έγινε στάση για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σελληνάρι. Στην πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου Νεαπόλεως έγινε η υποδοχή και η προσφώνηση δημάρχου Αγίου Νικολάου και αντιφώνηση μητροπολίτη.

Λίγο πριν τις 12.30μ.μ. ξεκίνησε η τελετή ενθρονίσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Μετά το πέρας της ενθρόνισης θα τελεσθεί υπό του νέου μητροπολίτη τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταριου.

Αύριο Κυριακή
Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμου. Ετικέτες