Η εκδήλωση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου στο «Κτήμα των Ευχών» (φωτο)

Loading...


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών» την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2014.

Μια εκδήλωση που αποτελεί μια πραγματική γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης, στην οποία σημειώθηκε το αδιαχώρητο από ιερείς και ευσεβείς πιστούς που υποστηρίζουν και ενισχύουν ενεργά το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ένα έργο που καθημερινά στηρίζει εκατοντάδες συνανθρώπους μας με το Μητροπολιτικό συσσίτιο που λειτουργεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κιλκίς, την διανομή δεμάτων με τρόφιμα κάθε μήνα, την οικονομική ενίσχυση οικογενειών που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης, κάλυψης βασικών αναγκών (ΔΕΗ, θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α.) Δράσεις που ανακουφίζουν και υποστηρίζουν τους συνανθρώπους μας με αγάπη και αξιοπρέπεια.

Εμφανώς ικανοποιημένος και ευτυχής για την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου στο φιλανθρωπικό κάλεσμα  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την φιλανθρωπική δράση της Μητροπόλεως, τους συνεργάτες της Μητροπόλεως που καθημερινά εργάστηκαν για την αίσια έκβαση της εκδηλώσεως και τους θεσμικούς φορείς για την άριστη και αγαστή τους συνεργασία.

Υπογράμμισε το μεγαλείο της Φιλανθρωπίας, το οποίο αποτυπώθηκε στο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2014 και για το έργο της Εκκλησίας που είναι αγιαστικό, λειτουργικό και κηρυκτικό και ακολουθεί η φιλανθρωπία ως εκδήλωση έκφρασης και αγάπης.

Στην κοπή βασιλόπιτας των ιερέων μίλησε για το μεγαλείο της ιεροσύνης και την βαριά ευθύνη που φέρουμε έναντι Θεού και ανθρώπων και απευθυνόμενος προς τις πρεσβυτέρες τις οποίες χαρακτήρισε πολύτιμους συμμάχους των ιερέων, είπε ότι πρέπει να συμπαρίστανται στις χαρές και στις λύπες τους και να τους συμβουλεύουν σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

Στη συνέχεια ευλόγησε την Αγιαβασιλόπιτα του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, παρουσία του Βουλευτή κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του κ. Ευ. Μπαλάσκα, του περ. συμβούλου κ. Π. Θωμαίδη, του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Π. Τονικίδη, του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου κ. Κ. Γιαννόπουλου, Αντιδημάρχων, Δημ. Συμβούλων, προέδρων Φορέων κ.α. οι οποίοι ενθουσιασμένοι από την εκδήλωση απηύθηναν και σύντομο χαιρετισμό.

Την μεγαλειώδη εκδήλωση από τον δυναμικό παλμό των συνανθρώπων μας, την οποία παρουσίασε ο Αρχιμ. π. Απόστολος Πορτοκαλίδης, υπεύθυνος των Μητροπολιτικών Συσσιτίων, πλαισίωσαν ντόπιοι καλλιτέχνες ενώ ποντιακούς και θρακιώτικους χορούς παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων «Ακρίτες» Επταλόφου, Μ. Βρύσης και της «Θρακικής Εστίας» Κιλκίς.

alt
alt
alt
alt


Ετικέτες