Η Δωροθέα Αλμωπίας, εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου

Την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, του Επισκόπου Τύρου, εορτάζει το χωριό Δωροθέα στην Αλμωπία του Ν.Πέλλας.

Χθες Τετάρτη 4 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Δωροθέου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία, με συμμετοχή αρκετών Ιερέων γειτονικών ενοριών και παρουσία δεκάδων προσκυνητών.

Σήμερα Πέμπτη 5 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου, θα τελεστή Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο Άγιος Δωρόθεος, όπως αναφέρει το συναξάρι του, ήταν ποιμένας που είχε «τήν μόρφωσιν τής γνώσεως καί τής αληθείας εν τώ νόμω», όπου υπέστη διωγμό και μαρτυρικό θάνατο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τον βίο του.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δωροθέου, όπως θα δείτε πιο κάτω στις φωτογραφίες, είναι νεόκτιστος και εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2012 από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ, τον Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ και τον Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεόδωρο.

Εφημέριος του Ιερού Ναού είναι ο π.Αθανάσιος Ρίζος, ένας νέος σε ηλικία άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη, ενδιαφέρον και αγάπη στον πλησίον του.

Όταν αγαπάς τον Θεό, αγαπάς και τον άνθρωπο και αυτό φαίνεται… όπως φάνηκε και στον π.Αθάνασιο Ρίζο.

Ιερά Λείψανα της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Τρύφωνος, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Αγίου Παντελεήμονος και Οσιομαρτύρων της Παλαιστίνης.

Η Αγιογραφία πιο πάνω είναι δωρεά του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’.Ετικέτες