Η Δράμα τίμησε τον Ποιμενάρχη της και τα Ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την πολλή του αγάπη και το σεβασμό στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Δράμας μας κ. Παύλου έδειξε το πλήθος των πιστών που βρέθηκε στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, για να συνεορτάσει τα ονομαστήριά του.

Το πρωί της 29ης Ιουνίου – εορτή των αγίων ενδόξων, πρωτοκορυφαίων και πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου – ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε και ιερούργησε στο ιερό ενδιαίτημα της Παναγίας μας, στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε όλους όσους εόρτασαν μαζί του και δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές του κλήρου, των μοναζουσών και του πιστού λαού.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας συγχοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό στον εορτάζοντα ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας μετά του χοροστατούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Φίλιππος Αβραμίδης, πνευματικός της Ιεράς Μονής αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου.

Το πρωί της Τρίτης, 30η Ιουνίου, χοροστάτησε, ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας.

Το απόγευμα χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Φωτολίβους.

Το πρωί της Τετάρτης, 1ης Ιουλίου – εορτή των Αγίων Αναργύρων και της απελευθερώσεως της Δράμας από τον Οθωμανικό και Βουλγαρικό ζυγό κατά το 1913 – χοροστάτησε και ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Δράμας και προέστη της Δοξολογίας επί τη απελευθερώσει της πόλεως και της μαρτυρικής Επαρχίας.

0307dram.jpg
0307dram1.jpg
0307dram2.jpg
0307dram3.jpg
0307dram4.jpg
0307dram5.jpg
0307dram6.jpg
0307dram7.jpg
0307dram8.jpg


Ετικέτες