Η Διάβα τιμά τον προστάτη της Άγιο Δημήτριο(ΦΩΤΟ)

Loading...


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκαν σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Διάβας οι πανηγυρικές λειτουργίες για τον προστάτη άγιο του χωριού.

Τον Σεβασμιώτατο συνεπικούρησαν ο Αρχιμ. Δωρόθεος Τζεβελέκος, ο εφημέριος Διάβας Πρωτοπρεσβύτερος π. Φώτιος Βούρλας, και οι Διάκονοι Νικόλαος Χαρίσης και Ιωάννης Κουβελάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν και τα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου που μετέλαβαν.

Για τον Άγιο Δημήτριο και τα μηνύματα που δίνει σήμερα ο βίος του στον κόσμο μίλησε ο Αρχιμ. Δωρόθεος, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να αγαπάμε τον Θεό και να είμαστε κοντά του.
Αναφέρθηκε μάλιστα και σε μία άγια γυναίκα από την Ελασσόνα ως παράδειγμα, τη Δήμητρα, η οποία λόγω της αγάπης της για τον Θεό είχε φθάσει στη θέωση.
Ο Αρχιμ. Δωρόθεος αναφέρθηκε επίσης στον κατήφορο που έχει πάρει η ανθρωπότητα, και στο ότι οι σημερινοί άνθρωποι άλλα λένε, άλλα πιστεύουν και άλλα πράττουν.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε ότι ο Άγιος Δημήτριος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους άγιους της Εκκλησίας μας, όπως κι ένας πολύ καλός παιδαγωγός, που αγαπούσε τα μικρά παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες