Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στα σύνορα (φωτο)

Loading...


Θριαμβευτικά ήχησαν χθες οι καμπάνες των εκκλησιών της ακριτικής περιοχής του Διδυμοτείχου μεταφέροντας προς όλους το χαρμόσυνο μήνυμα της διπλής θρησκευτικής και εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Με δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και παρελάσεις στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί, παρά την κακοκαιρία, ο λαός μας τίμησε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας. Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκαν τα στρατευμένα νειάτα της Πατρίδας μας και η μαθητιώσα νεολαία μας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Παναγίας Ελευθερωτρίας στο Διδυμότειχο, όπου ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος προέστη της καθιερωμένης Δοξολογίας και τέλεσε στο Ηρώον την Επιμνημόσυνη δέηση. Μαζί με τους επισήμους παρηκολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού στον ίδιο Ναό. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Νέστορα Ουρουμτζίκη, εφημέριο της ενορίας Αγ. Δημητρίου Αμορίου.

Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος παρηκολούθησε εορταστική εκδήλωση που ετοίμασαν οι «Χαρούμενοι αγωνιστές» της Χριστιανικής Εστίας Ορεστιάδος με θέμα τη ζωή και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιω. Καποδίστρια.

alt

alt

alt

altΕτικέτες