Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγ. Ιωάννου στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Γράφει ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

Στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου, του μεγαλύτερου και τελευταίου εκ των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, που ονομάστηκε και Πρόδρομος διότι με το Κήρυγμά του και με το έργο του προετοίμασε και εσήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστό στον κόσμο, ενώ παρέμεινε υπόδειγμα ανά τους αιώνας σε όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες όπως και η δική του.

Οι Ιερές και λαμπρές ακολουθίες τελέσθησαν εις το ομώνυμο Ιστορικό παρεκκλήσιο του εορταζομένου Αγίου, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, όπου και συνέρρευσε πλήθος Χριστιανών για να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο ο οποίος έχει μεγάλη μεσιτεία και παρρησία στον θρόνο του Θεού. Διότι υπήρξε ένας ξεχωριστός Προφήτης, Ασκητής και Κήρυκας της αληθείας ο οποίος σφράγισε την ζωή του με το μαρτύριο, διότι οι άνθρωποι της ανομίας και του σκότους εκείνης της εποχής αλλά δυστυχώς όπως και σήμερα πολεμούν την αλήθεια.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ.Γερμανός ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε με σαφή και γλαφυρό τρόπο στο γεγονός της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου και στην προσφορά της Εκκλησίας από τον ερχομό του Αγίου Ιωάννου και εν συνεχεία του Ιησού Χριστού στην ανθρωπότητα μέχρι και σήμερα.

Την Πανηγυρική δε Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα για την σημερινή εορτή και τα νοήματα τα οποία εξάγονται από αυτήν.

 

 

 


 Ετικέτες