Η Ακολουθία του Επιταφίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με θρησκευτική κατάνυξη αλλά και με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και στον ιστορικό αυτού Ναό η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

            Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα με τους υπέροχους και μοναδικούς ύμνους, τα εγκώμια το συνδυασμό των αποχρώσεων των λουλουδιών που στόλιζαν το Ιερό Κουβούκλιο όπου μέσα είχε τοποθετηθεί το σώμα του Κυρίου, η ησυχία και η τάξη που επικρατεί στον Ιερό Ναό, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν στιγμές μοναδικές όπου οι γηραιότεροι θυμήθηκαν μέρες που έζησαν ενώ οι νεότεροι ακούγοντας ιστορίες από παλαιά να ζουν το παρόν μεσα από το παρελθόν και να οραματίζονται το μέλλον.
Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε για πέμπτη συνεχή χρόνια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ.κ. Αθανάσιος, ο όποιος δεν έκρυψε τη χαρά αλλά και τον θαυμασμό του για ότι συντελείται μέσα στο χώρο του Ιερού Ναού, αφού κάθε χρόνο όλο και κάτι διαφορετικό και καλύτερο επιτυγχάνεται και αποδίδεται μέσα από το ανύστακτο ενδιαφέρον του Στρατιωτικού Ιερέως Αρχιμ. Αλεξίου Ιστρατογλου με την συνεργασία όλων όσων υπηρετούν και εργάζονται στον Ναύσταθμο. Επίσης ευχαρίστησε και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο με την άδεια του όποιου βρέθηκε και φέτος ανάμεσα σε γνώριμα και αγαπητά πρόσωπα.
Πριν το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Ιερού Επιταφίου εντός του Ναυστάθμου συνοδευόμενος από ένοπλο άγημα και τη μπάντα του Π.Ν. Ετικέτες