Ημερίδα Εξομολογητικής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας (φωτο)

Loading...


Ημερίδα Εξομολογητικής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μητρόπολη Μεσσηνίας με θέμα «Το ιερό μυστήριο της εξομολόγησης». Την ημερίδα παρακολούθησαν κληρικοί της Μητρόπολης που είναι εξομολόγοι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος καλωσόρισε τους εισηγητές και τους παρευρισκόμενους ιερείς.

       Εισηγητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης. Ο πρώτος ανέπτυξε το θέμα «Σύγχρονα προβλήματα στην εξομολόγηση» και ο δεύτερος το θέμα «Η ακρίβεια της οικονομίας κατά τους ιερούς κανόνες στα πλαίσια του Μυστηρίου της ιεράς εξομολόγησης και η εφαρμογή της».

Επί των εισηγήσεων τέθηκαν ερωτήματα από τους ιερείς-εξομολόγους και αναπτύχθηκε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και του κοινού.     

Η ημερίδα έκλεισε με τη διατύπωση ουσιαστικών συμπερασμάτων από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος ευχαρίστησε τους εισηγητές για τις άκρως ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες ομιλίες τους και τους κληρικούς για την παρουσία τους.

1

1

1Ετικέτες