Εόρτιος Εσπερινός της Αγ. Βαρβάρας στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Στρατοπέδου »Μπουγά» στη Λάρισα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο εόρτιος εσπερινός της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Στρατοπέδου »Μπουγά» στη Λάρισα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Πανοσιολογιότατος π. Αχίλλειος Τσούτσουρας, ενώ παραβρέθηκαν ο Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ Λάρισας κ. Γεώργιος Ακριβούλης, ο Διοικητής ΠΒ της 1ης Στρατιάς Ταξίαρχος κ. Μαντωνανάκης Εμμανουήλ, ο Ταξίαρχος (Ο) κ. Κλημόπουλος Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του Στρατοδικείου Λάρισας κ. Θεόδωρος Παπακώστας, κ. Θεοδ. Παπακώστας κ. Θεοδ. Παπακώστας εκπρόσωποι της Ενώσεως Αποστράτων με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αντγο ε.α Σπυρίδων Τσιρώνη, στελέχη της 1ης Στρατιάς, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Ανχης ΠΒ Μπράχος Σταύρος καθώς και ο Διοικητής του 384 ΛΕΣ Τχης Αθανάσιος Δεδηκούσης.

Σημαντική ήταν και φέτος η προσέλευση αρκετών πιστών οι οποίοι τίμησαν τη χάρη της Αγίας Βαρβάρας συμμετέχοντας τόσο στον εσπερινό, την τελετή της αρτοκλασίας καθώς και στην λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους χώρους του στρατοπέδου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας έκλεισαν με το κήρυγμα του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Πανοσιολογιοτάτου πατρός Αχιλλείου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο βίο της Αγίας.

Σημερα, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και κατόπιν θα ακολουθήσει το παραδοσιακό κέρασμα με λουκουμάδες και κονιάκ από τα στελέχη του στρατοπέδου.

Δείτε φωτό

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες