Εόρτασε λαμπρά η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλήθος κόσμους έλαβε μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος που κορυφώθηκαν σήμερα με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής αναφέρεται:

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μοναστηριακή τάξη, το νησί της Λευκάδας γιόρτασε και εφέτος τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μονή Φανερωμένης τη Σύναξη της Θαυματουργού Εικόνας, της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πεφανερωμένης, της προστάτιδος των απανταχού της γης Λευκαδίων.

Πλήθος χριστιανών από νωρίς το πρωί της Κυριακής της Πεντοκοστής, άρχισε να ανεβαίνει προς το λόφο «της Κυράς» μας. Η Μητέρα του Θεού αναπαύει όλους τους ανθρώπους, τους παρηγορεί και τους ανακουφίζει, μεσιτεύει στον Υιό και Θεό της για τη σωτηρία όλου του Κόσμου.

Το βράδυ της Κυριακής εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και ακολούθησε στις 11μ.μ. η ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία, στην οποία συμμετείχαν με κατάνυξη ευσεβείς Χριστιανοί. Χορός Ιεροψαλτών, έψαλε μέχρι πρωίας τους ωραιότατους ύμνους της Ακολουθίας της Παναγίας της Φανερωμένης.

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και κατόπιν, η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας γύρω από τον περίβολο της Ιεράς Μονής, συνοδεία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας.
Τις Ιερές Ακολουθίες λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος, και ο Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεόφιλος.
Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος, ο Ιερός Κλήρος του νησιού, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας και πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το Μοναστηριακό τυπικό το βράδυ της Δευτέρας με το μνημόσυνο των Κτητόρων, Καθηγουμένων, Ιερομονάχων, Μοναχών, Ευεργετών και Δωρητών της Μονής.

Το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του προς όλους όσους βοήθησαν αυτές τις ημέρες, άνδρες, γυναίκες, νέους και νέες από την πόλη και τα χωριά της Λευκάδος. Πλήθος Λευκαδιτών, δεκάδες συμπατριώτες μας, μέρες τώρα ανεβαίνουν στη Χάρη της. Βοήθησαν, φρόντισαν και επιμελήθηκαν με την προσωπική εθελοντική εργασία τους και σε συνεργασία με την αδελφότητα το Μοναστήρι μας.
Ευχαριστίες οφείλουμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας και τις λοιπές αρχές του τόπου μας, για την συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της Πανηγύρεως καθώς και στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την αγάπη τους προς τη Μονή.
Ευχόμεθα η Υπεραγία Θεοτόκος η Πεφανερωμένη να χαρίζει πλούσια την ευλογία της και στη χώρα μας και το νησί μας.

IMG_1249.JPG
IMG_1370.JPG
IMG_1505.JPG
IMG_1675.JPG
IMG_1922.JPG
IMG_1937.JPG
IMG_2066.JPG
IMG_2096.JPG