Ευχές με το ποίμνιο αντήλλαξε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης έδωσε το παρών πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη της Κομοτηνής.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κ.Παντελεήμων μίλησε στους πιστούς και εν συνεχεία αντάλλαξαν ευχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Το απόγευμα της Κυριακής, 22ας Φεβρουαρίου 2015, στον κατάμεστο από εκκλησίασμα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής ετελέσθη ο Α’ Κατανυκτικός εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και πολυαρίθμου χορού ιεροψαλτών.

Μετά τα απόστιχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ανέπτυξε εκτενή εποικοδομητικήν ομιλίαν ερμηνεύσας την ευχήν του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου…», όπου αντλήσας παραδείγματα από την Αγίαν Γραφήν και την ακένωτον πηγήν των Πατέρων της Εκκλησίας, αιτιολόγησε το προσκλητήριο της τεσσαρα-κονθημέρου περιόδου κατά την οποίαν καλούμαστε να αποβάλουμε διάφορα πάθη και να ενδυθούμε τις σωτήριες αρετές, προκειμένου να συναντήσουμε τον Αναστάντα Ιησού.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος έδωκε την προβλεπομένην συγχώρησιν προς τον ιερόν Κλήρον και τον ευσεβή Λαόν και ηυχήθη καταλλήλως».

kataniktikos_komotini12.jpg
kataniktikos_komotini3.jpg
kataniktikos_komotini4.jpg
kataniktikos_komotini6.jpg
kataniktikos_komotini8-620x330.jpg
kataniktikos_komotini9.jpg

 Ετικέτες