Ευλογία των καρπών της γης στον αρχαιότερο Ναό της Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον αρχαιότερο Ναό της Κρήτης, Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, Ροτόντα Επισκοπής Κισάμου, (Ναός κυκλοτερής 5ος αιω.), έδρα του Εθνοϊερομάρτυρα Αγίου Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Ι. Παράκληση της Παναγίας μας και ακολούθως ευλόγησε τους καρπούς της γης (φρούτα, λαχανικά, σταφύλια, κ.α.) που είχαν προσφέρει δεκάδες άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης της ευρύτερης περιοχής.

«Ευλογημένος ο ιδρώτας του προσώπου σας με τον οποίο ποτίζετε τα αγιασμένα χώματα του τόπου μας», σημείωσε ο Επίσκοπος καλώντας το πολυπληθές εκκλησίασμα όπως παραμείνει σταθερό στις αταλάντευτες αξίες και αρχές της πίστεως και ευσεβείας μας. «…. Μην περιμένετε η ελπίδα να ανατείλει από νεκρούς Θεούς, ξεφτισμένες αξίες, και φθαρμένες ιδεολογίες. Εμπιστευτείτε την αγάπη του Θεού, την γλυκιά μας Παναγία, που τα Αυγουστιάτικα δειλινά προβάλλει «πεποικιλμένη τη Θεία Δόξη Της», εάν θέλετε, εάν θέλομε, η ζωή μας να ξαναβρεί το χαμένο νόημα της και τον λόγο της υπάρξεως της», κατέληξε ευχόμενος καλή Παναγία.

Παρόντες ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκης, Αντιδήμαρχοι της περιοχής, ο Γεν. Δντής της ΟΑΚ Δρ. Ζορμπάς και πλήθος πιστών.

img_6805a.jpg
img_6807a.jpg
img_6809a.jpg
img_6815a.jpg
img_6819a.jpg
img_6822a.jpg
img_6825a.jpg


Ετικέτες