Εσπερινός της Αναλήψεως στην Ι.Μ. Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα ετελέσθη ο Εσπερινός της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος, Ψαροφαίου Πατρών.

     Στον πανηγυρικό Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως μέσα από την οποία επιβεβαιώνεται ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Θεός.

         Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στους λόγους των Αγίων Πατέρων οι οποίοι μιλούν για το γεγονός της Αναλήψεως του Σωτήρος και αναλύουν εις βάθος το πως και το γιατί.

            Εμνημόνευσε του Ιερού Χρυσοστόμου και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ως και της ερμηνείας που δίδει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, περί της ανόδου του Σωτήρος εις τον ουρανόν, με ωραισμένον το σωτήριον Σώμα Του, με τους τύπους των ήλων .

            Συγκεκριμένα ο Άγιος Νικόδημος αναφέρει 5 λόγους για το θέμα αυτό.

α) διά την ωραιότητα. Οι τύποι των ήλων είναι τα στολίδια του Κυριακού Σώματος.

 β) διετηρήθησαν οι τύποι των ήλων για να αναγνωρίση ο Θωμάς τον Σωτήρα Χριστόν

 γ) διά την αγάπη των ανθρώπων, αφού για αυτό έπαθε ο Κύριος σωματικώς

 δ) για να σωζώμεθα εμείς οι άνθρωποι, προσβλέποντες στους τύπους των ήλων και να καταφεύγουμε εις αυτούς ως εις φωλεάν, μιμούμενοι το περιστέρι όταν το κυνηγάη το γεράκι (στην περίπτωση αυτή γεράκι είναι ο διάβολος)

 ε) για να τον αναγνωρίσουν οι σταυρωτές Του κατά την Δευτέρα παρουσία.

 

 

 

 Ετικέτες