Εσπερινός Συγχωρήσεως στην Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή της Τυρινής, 22 Φεβρουαρίου 2015, το απόγευμα τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Ο Εσπερινός αυτός που λέγεται και Συγχωρητικός αποτελεί την έναρξη της πνευματικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και δίδει την ευκαιρία στους χριστιανούς να αλληλοσυγχωρεθούν και να βιώσουν άξια την πνευματικότητα αυτής της περιόδου που κορυφώνεται με το Θείο Πάθος και την Ανάσταση.

Ο Εσπερινός τελέσθηκε σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και παρουσία πλήθους κόσμου και των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων ανέλυσε παραστατικά τα στάδια του πνευματικού αγώνα της Μεγάλης Σαρακοστής και κάλεσε τους πιστούς στην ιερή αυτή συστράτευση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας τόνισε ότι ο αγώνας της νηστείας και η προσπάθεια τήρησης του θελήματος του Θεού, τον οποίο πιο συνειδητά αναλαμβάνει ο πιστός αυτήν την περίοδο, προσφέρει αληθινή πνευματική χαρά και φτερώνει την ψυχή.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, όλο το εκκλησίασμα και όλοι οι παρευρισκόμενοι ιερείς έλαβαν, ως είθισται, την ευλογία του Σεβασμιωτατάτου και τις ευχές του για καλή Σαρακοστή.

DSCF0328.jpg
DSCF0332.jpg
DSCF0343.jpg
DSCF0346.jpg
DSCF0349.jpg


Ετικέτες