Εορταστική εκδήλωση της Ι.Μ. Μεγάρων και Σαλαμίνος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3/1/2016 απο το Γραφείο Νεότητος και Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος πρωτοχρονιάτικη εορταστική εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου κ. Χρυσοστόμου Κουλουριώτη (Ιεροκήρυκος και προϊσταμένου του Γραφείου Νεότητος και Κατηχήσεως της Ι.Μ.) με θέμα: «Χρόνος και Αιωνιότης». Εν συνεχεία η Χορωδία του Εκκλησιαστικού Μουσικού Σχολείου της Ι.Μ. υπο την διεύθυνση του Ιεροψάλτου και Μουσικού κ. Χρήστου Παπαηλία συνοδευόμενη απο την ορχήστρα του Καστάνειου Λαογραφικού Μουσείου Μεγάρων με διευθυντή τον Μουσικοδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Μπερδελή έψαλαν και τραγούδησαν.

Ενδιαμέσως η κ. Μαρία Παπαηλία μίλησε για τα Μεγαρίτικα Πρωτοχρονιάτικα έθιμα και η κ. Αφροδίτη Παλαιτσάκη μίλησε για το νόημα της εορτής των Θεοφανείων.

Τέλος η εορταστική εκδήλωση έκλεισε με ευχές και ευχαριστίες καθώς και με ευλογία και κοπή της Αγιοβασιλόπιττας απο τον Σεπτό Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο. Αγιοβασιλόπιττα και κέρασμα προσφέρθηκε σε όλους τους παρισταμένους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κληρικοί της Ι.Μ., ο τ. Υπουργός κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Δήμαρχος Μεγάρων και Νέας Περάμου κ. Γρηγόριος Σταμούλης με συνεργάτες του και πλήθος κόσμου.

IMG_4843.JPG
IMG_4844.JPG
IMG_4845.JPG
IMG_4846.JPG
IMG_4847.JPG


Ετικέτες