Εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου στην Αλόννησο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 στην Αλόννησο η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, καθώς άγει τα ονομαστήριά του ο πολιός Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Τσάμαρης, επί πενήντα έτη Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.

Πλήθος πιστών συμμετείχε από νωρίς το πρωί στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, ανάμεσά τους κι ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, ο Αντιδήμαρχος Αλοννήσου κ. Άγγελος Αργυρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλοννήσου κ. Παναγιώτης Τσουκανάς και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος της Ενορίας, Οικονόμος π. Αβραάμ Αποστολίδης, ανέγνωσε ευχετήρια επιστολή που απέστειλε ειδικά για την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, στην οποία ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, εξήρε την επί μισό αιώνα ποιμαντική προσφορά του πατρός Γρηγορίου στο νησί της Αλοννήσου.
Στη συνέχεια απένειμε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των ευλαβών ενοριτών, τιμητική πλακέτα στον πατέρα Γρηγόριο, ο οποίος συγκινημένος την παρέλαβε, ευχαριστώντας πρώτα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, στη συνέχεια τον πατέρα Αβραάμ κι έπειτα όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους και την αγάπη, που απλόχερα του προσέφεραν για όλα αυτά τα έτη και εξακολουθούν να του προσφέρουν.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ναού με εδέσματα που προετοίμασαν οι κυρίες της Ενορίας.
Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας και ο Δήμος Αλοννήσου πραγματοποίησε παρόμοια Εκδήλωση προς τιμήν του π. Γρηγορίου, τον οποίον αναγόρευσε σε Επίτιμο Δημότη Αλοννήσου. Ετικέτες