Εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στην Κόρινθο(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και με κάθε σεβασμό σ’ αυτούς που έχυσαν το αίμα τους, ώστε εμείς να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου, την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου 2015, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. 

Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητρ. Κορίνθου  κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος υπό του ιερατείου της πόλεως Κορίνθου και κήρυξε τον Θ. Λόγο εστιάζοντας στην Ιερότητα της ημέρας και στην αγνή αγιαστική σχέση Πατρίδας και Ορθοδοξίας, η οποία επαναλαμβάνεται ανά τους αιώνες αφήνοντας ως παρακαταθήκη λαμπρές σελίδες ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  προέστη στην Δοξολογία που τελέσθηκε για την Εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου καθώς και πλήθος πιστών. Εν συνεχεία, παρακολούθησε την παρέλαση αισθανόμενος αγαλλίαση για τα νιάτα του τόπου μας, τα οποία είναι και τα μόνα που μπορούν να μας οδηγήσουν εκτός του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε περιέλθει.
        

 

 

 

 Ετικέτες