Εορτασμός Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού στο Πύργο Σαντορίνης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Προφήτη Ηλία (1711) βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Πύργου της Σαντορίνης και στην ψηλότερη κορυφή του νησιού με απίθανη και πανοραμική θέα προς κάθε κατεύθυνση του νησιού!

Μεγάλος ο εορτασμός στα πέρατα της Ορθοδοξίας, αλλά και στην ομώνημη Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού της Σαντορίνης, με την προσέλευση πλήθους πιστών από κάθε περιοχή του νησιού, για να
πάρουν την ευλογία του.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον περικαλλή και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μονής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιο, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος Μπαρούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της μεγάλης σημερινής εορτής του Προφήτου Ηλιού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας, στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από ψωμί με τυρί και μικρόκαρπη σαντορινιά ντομάτα, καθώς επίσης και ντόπιοκρασί!

Όλα έδειχναν τόσο όμορφα και ωραία κατά την ημέρα του εορτασμού, εκτός από την θλιβερή και πληγωμένη πινελιά της ημέρας, βλέποντας ο επισκέπτης και σε απόσταση αναπνοής από την Μονή, την αφόρητη εικόνα της αδιάκοπης λειτουργίας του ραντάρ κατά την μοναδική ημέρα του εορτασμού της Μονής, μέσα πλήθος κόσμου… και το οποίο μπορείτε να δείτε στο χρονοδιάγραμμα 7:29 του πιο κάτω βίντεο.

2107sant.jpg
2107sant1.jpg
2107sant2.jpg
2107sant3.jpg
2107sant4.jpg
2107sant5.jpg


Ετικέτες