Εορτασμός Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα του Παλιού Χωριού Σαντορίνης (Video)

Loading...


Με περισσή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάθηκε η Δευτέρα μετά τη Πεντηκοστή, η οποία είναι κατεξοχή αφιερωμένη στο Άγιο Πνεύμα φωτίζοντας τους Μαθητάς και Αποστόλους του Κυρίου!

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον περικαλλή και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Μέσα Γωνιάς ή του Παλιού Χωριού της Σαντορίνης, από τον Σεβασμιώτατο

Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ Επιφάνιο, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος Μπαρούσης, (όπου μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στο 2ο βίντεο του εορτασμού), ο οποίος με την μεστή νοήματος και πνευματικού περιεχομένου ομιλία του, αναφέρθηκε επακριβώς στην σημασία της μεγάλης χθεσινής εορτής του Αγίου Πνεύματος, αλλά και του προχθεσινού εορτασμού της Πεντηκοστής!

Παράλληλα δε παρέστηκαν και οι ιερείς π. Ανάργυρος Βαμβακούσης, καθώς και ο εφημέριος της περιοχής μας π. Γεώργιος Φύτρος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας στα στενά και γραφικά σοκάκια του Παλιού Χωριού, στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από σαντορινιό λουκάνικο και ντόπιο κρασί.

Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!

{youtube}IPkE326CXMg{/youtube}
{youtube}5-gn5SJmCwE{/youtube}Ετικέτες