Εορτασμός Αγίου Βλασίου στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης (BINTEO)

Loading...


Το μικρό εξωκλήσι του Αγίου Βλασίου βρίσκεται πάνω στο μάτι του καιρού, στη βορειοανατολική πλευρά της Έξω Γωνιάς Σαντορίνης.

Κατά την χειμερινή περίοδο το κρύο είναι αρκετά έντονο, ιδιαίτερα κατά της μέρες αυτές στη περιοχή αυτή, αλλά και με απίθανη θέα, προς την βορειοανατολική πλευρά του Αιγαίου, όταν ο καιρός είναι ήπιος.

Κατά την παραμονή της εορτής του Αγίου, έγινε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, και ο οποίος στο τέλος του εσπερινού κήρυξε το θείο λόγο της ημέρας και στη συνέχεια μοίρασε τον άρτο προς ευλογία των πιστών.

Σε κάθε εορτασμό Αγίου γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία του ναού κατά την κορύφωση της εορτής.

Όμως πέρα από αυτές, συνήθως ετοιμάζουν και δρομολογούν τα παραδοσιακά τους έθιμα, αναφορικά με την προετοιμασία της πανήγυρης.

Για τον εορτασμό λοιπόν του Αγίου Βλασίου επειδή φέτος τυχαίνει να είναι Τετάρτη, οι μάγειροι προετοίμαζαν φασόλες γίγαντες σε δυο μεγάλα καζάνια που έβραζαν, αλλά και σ΄ ένα άλλο μικρότερο από τα δύο, όπου ετοίμαζαν την σάλτσα των.Ετικέτες