Εορτή του Αγίου Αγγελή του Αργείου στην Ι.Μ. Χίου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πέμπτην 3ην Δεκεμβρίου 2015 εορτάσθη με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα η Ιερή Μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αγγελή του Αργείου, του Ιατρού, ο οποίος διήλθε από την Ενορία του Αγίου Μάρκου Βροντάδου και μετέβη στην πόλι της Χίου όπου εμαρτύρησε την 3ην Δεκεμβρίου 1813.

Στον Ιερό Ναό Αγ. Μάρκου Βροντάδου, όπου φυλάσσεται ως πολυτίμητο θησαύρισμα χάριτος και ευλογίας τεμάχιο υφάσματος εμποτισμένο στο τίμιο αίμα του Αγίου Αγγελή, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε την προσήλωση του Αγίου στην αγία και αμώμητη ορθόδοξη πίστη την οποία πρέπει να μιμηθούμε και με τα έργα και με την ομολογία μας. Ιδιαίτερα στις ημέρες μας κατά τις οποίες παρουσιάζονται στοιχεία αλλοιώσεως του ομολογιακού Θρησκευτικού λόγου και εθνομηδενιστικής διαστροφής της ιστορίας μας.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετέσχε πλήθος πιστών οι οποίοι με ευλάβεια προσεκύνησαν το ιερό αυτό σέμνωμα και έλαβαν την ευλογία του Αγίου. Εκκλησιάσθηκαν επίσης και μαθητές του Γ΄Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου στους οποίους ο Σεβασμιώτατος προσέφερε από μία σχολική τσάντα με ποικίλη γραφική ύλη, προσφορά της Μ.Κ.Ο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάρκου Βροντάδου στο οποίο και ο ίδιος εφοίτησε ως μαθητής και προσέφερε επίσης και στους υπολοίπους μαθητές του Σχολείου από μία σχολική τσάντα με γραφική ύλη. Συνεζήτησε με τα παιδιά, τους απηύθυνε πατρικές συμβουλές, τους ετόνισε ότι η προσφορά αυτή γίνεται από τον Χριστό μας και την Παναγία μας και τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο».

 

 

 

 Ετικέτες