Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγυρικά εορτάστηκε η ημέρα της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού με την συμμετοχή της πολυπληθούς Αδελφότητος αλλά και πολλών πιστών, στους οποίους μίλησε διδακτικά για τον Τίμιο Σταυρό και για το Σταυροαναστάσιμο μήνυμα που πηγάζει απ’ Αυτόν.

Την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μητρ. Κορίνθου μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αγίου Βλασίου Άνω Τρικάλων και πλαισιωμένος από ιερείς της Ι. Μητροπόλεως, τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος πιστών προς τους οποίους ο Σεβ. Μητροπολιτης Κορίνθου μίλησε κατάλληλα περί της τιμής που πρέπει να αποδίδουμε στον Ζωοποιό Τίμιο Σταυρό αλλά και στην σημασία του Σταυρού ως Σύμβολο (π. χ. Ελληνική σημαία).

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε στον προαύλιο χώρο της Ι. Μονής η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Τόσον το εσπέρας της παραμονής όσον και την κυρία ημέρα μετά το πέρας των Λατρευτικών Εκδηλώσεων παρετέθη στους πιστούς υπό των ως άνω Μοναστικών Αδελφοτήτων Μοναστηριακή δοχή με ανάλογα εδέσματα λόγω του νηστισίμου χαρακτήρος της ημέρας.