Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Νησί της Σικίνου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Σταυρού-Παντανάσσης Σικίνου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τους δύο Εφημερίους  της νήσου, π. Σπυρίδωνα Βουρλάκο και Θεόδωρο Αρσενικό, συνευχηθέντων πλήθους Σικινιτών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Μαράκη και μαθητές των σχολείων της Σικίνου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” αναφέρθηκε στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, η οποία σηματοδοτεί για τη ζωή του πιστού την ύψωσή του, ύστερα από τη συνειδητοποίηση της αμαρτίας του και διά της μετάνοιας  προς τη λύτρωση και τη θέαση της θείας Χάριτος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” προσέφερε στους μαθητές μικρή τσάντα με σχολικό υλικό, από τις εκατοντάδες που προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη η ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών <ΑΠΟΣΤΟΛΗ> και ο Διευθυντής της κ. Δήμπτσας.

Ακολούθως, και κατά το προαιώνιο έθος, το οποίο με ευλάβεια τηρείται στη Σίκινο,  η αγία εικόνα μεταφέρθηκε λιτανευτικά στο σπίτι του νέου Πανηγυρά, ο οποίος για ένα χρόνο θα έχει τη μέριμνα και την υποχρέωση να τηρήσει τις πατρώες παραδόσεις.Ετικέτες