Εορτή λήξης της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας της Ι.Μ. Χαλκίδος

Loading...


Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τοΔιάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ενοριακού Ν. Αγ.Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου έλαβε χώρα η Εορτή Λήξης της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας για το φετινό έτος 2015-2016.

Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Ιεροκήρυξ και Διευθυντής και Διδάσκαλοςτης Σχολής Νοηματικής Γλώσσας Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, ο Εφημέριος τηςΕνορίας Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας και όλοι οι μαθητές του Α΄ και Β΄ κύκλου τηςΣχολής. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής και Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεωςκ. Άγγελος Πνευματικός, ο Διοικητής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ.Σπυρίδων Αθανασίου και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. ΔημήτριοςΚυριστόπουλος.

Ο π. Ιωάννης στην σύντομη εισαγωγή του καλωσόρισετους παρόντες και συμμετέχοντες στην εορτή, θυμίζοντας σε όλους πως η νοηματικήγλώσσα δεν είναι η γλώσσα των κωφών αλλά μια άλλη γλώσσα και δυνατότηταεπικοινωνίας μαζί τους. Εν συνεχεία δύο τμήματα από μαθητές του Α΄ κύκλουσπουδών και ένα τμήμα με μαθητές του Β΄ κύκλου παρουσίασαν πρακτικά την χρήσητης νοηματικής γλώσσας μέσα από συνομιλίες, ανάγνωση κειμένων, απόδοσηεκκλησιαστικών ύμνων, λειτουργικών κειμένων και τραγουδιών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στηνκαταληκτήρια ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για την συνεχή ανταπόκριση, όλοκαι περισσοτέρων ανθρώπων, στη σχολή νοηματικής γλώσσας, που, και αυτή,αποτελεί έκφραση μέριμνας για τον πλησίον, της τοπικής μας Εκκλησίας. Ακολούθωςσυνεχάρη τον π. Ιωάννη, ο οποίος είναι λιπαρός γνώστης και της νοηματικήςγλώσσας και, εθελοντικά, προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους τους μαθητές τηςΣχολής Νοηματικής Γλώσσας, η οποία παρέχει μια ακόμη δυνατότητα ίσηςκοινωνικοποίησης των κωφών αδελφών μας και ανοίγει τους ορίζοντες τηνπολιτισμένης κοινωνίας μας. Έπειτα συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διδασκάλους κ.Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο – μεταπτυχιακό φοιτητή Θεολογίας,τον Εφημέριο Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τους συνεργάτες του για την αρχοντικήφιλοξενία της Σχολής στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού και όλους όσους τίμησανμε την παρουσία τους την εορτή.

Στο τέλος, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσειςπαρακολούθησης στους συμμετέχοντες μαθητές και παρετέθη δεξίωση που ο π.Χριστόδουλος και οι ενορίτες συνεργάτες του είχαν προετοιμάσει.Ετικέτες