Εορτάσθηκε στην Χαλκίδα ο προστάτης των Εφέδρων Αξιωματικών, Αγιος Νικήτας

Loading...


Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Νεκταρίου, προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών, στην Χαλκίδα.

Στη λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, χοροστάτησαν οι Πατέρες κ.κ. Νικηφόρος και Τιμόθεος εκπρόσωποι του του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου και Πατέρων κ.κ. Συμεών και Γεωργίου.

Την εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ευβοίας (Σ.Ε.Α.Ν Ευβοίας), τίμησαν με την παρουσία τους ο υποδιοικητής της Σχολής Πεζικού Ταξίαρχος κος Καμνής Ιωάννης, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Πλοίαρχος κος Μοίρας Παναγιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας κος Χουλιαράς Λάμπρος, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδος Πυραγός κος Αφράτης Παναγιώτης, εκπρόσωποι της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ευβοίας, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού μας.

Μετά το πέρας της λειτουργίας και της αρτοκλασίας Υπέρ Υγείας των Εφέδρων Αξιωματικών, ο Σύνδεσμος παρέθεσε μικρή δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών της Σχολής Πεζικού. Ο Πρόεδρος Βαρυτιμίδης Μιχαήλ στο σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στον βίο του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Νικήτα και στην άρρηκτη σχέση των Εφέδρων Αξιωματικών, Εν Ενεργεία και Παρατεταμένης Θητείας, με την Εκκλησία, τον Στρατό και την Πολιτεία.

Ευχήθηκε όπως δίνει τη Xάρη του στους Εφέδρους Αξιωματικούς, να τους ενισχύει στο έργο τους για την καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας και την ηθική και πνευματική τους εξύψωση.Ετικέτες