Εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του εκ Ζελίου στη Φθιώτιδα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου τίμησε η τοπική μας Εκκλησία την Τρίτη 6 Μαΐου, στην γενέτειρά του το Ζέλι Αταλάντης και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ στο ομώνυμο χωριό της Λοκρίδος.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρης, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του, με τη συμμετοχή ιερέων ομόρων ενοριών και έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες του χωριού, παρέστησαν δε εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, οι μαθητές του Σχολείου Μώλου και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου και στα θαυμαστά γεγονότα που σχετίζονται με την ανέγερση του Ναού. Ετόνισε τέλος ότι ο Όσιος Σεραφείμ ως μοναχός, διδάσκαλος και πατέρας με τα αναρίθμητα θαύματα και τις εμφανίσεις του, μας καθοδηγεί στον δρόμο της αρετής, στον οποίο και ο ίδιος βάδισε πρώτος και ευχήθηκε το Φως της Αναστάσεως να φωταγωγεί την ζωή όλων.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο στο οποίο παρεκάθισε και ο Σεβασμιώτατος και είχε μια ευχάριστη επικοινωνία με τους ιερείς και τους πιστούς.

0605fthi.jpg
0605fthi1.jpg
0605fthi2.jpg
0605fthi3.jpg
0605fthi4.jpg
0605fthi5.jpg
0605fthi6.jpg
0605fthi7.jpg


Ετικέτες