Ενοριακή εκδήλωση για την Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου στον Πύργο

Loading...


Εορταστική εκδήλωση για την Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και την 75η Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία είναι ημέρα ανώτερων και ευγενών συμβολισμών, ενάντια στην απολυταρχική και άκρως αλλαζονική απαίτηση του φασιστικού καθεστώτος του Ιταλού πρωθυπουργού Μπενίτο Μουσολίνι, να παραδώσουμε με την θέλησή μας τμήματα του Εθνικού μας εδάφους, προδίδοντας έτσι τα κεκτημένα με αγώνες και με το αίμα των προγόνων μας, θα πραγματοποιηθεί με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού την προσεχή Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30 μ.μ. στον Πύργο.

  Στην εκδήλωση την οποία διοργανώνει για μία ακόμη φορά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου και η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ενοριακού κέντρου του Ναού, θα ομιλήσει ο κ. Παύλος Παγκράτης Καθηγητής Θεολόγος και Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Βουνάργου με θέμα:

“Η ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ” ενώ στην συνέχεια θα προβληθεί επίκαιρο βίντεο το οποίο έχει επιμεληθεί ο εφημέριος π. Νικόλαος Κατσηδήμας, με θέμα την παρουσία της Θεοτόκου στο μέτωπα του πολέμου, με συγκλονιστικές μαρτυρίες αγωνιστών οι οποίοι στον υπεράνθρωπο αγώνα τους πάνω στα χιονισμένα βουνά, έβλεπαν την Παναγία ζωντανή και έπαιρναν κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσουν δυσάρεστα τους εισβολείς να τους χαρίσουν ιδιαίτερα ταπεινωτικές ήττες και να τους αναγκάσουν να αποσυρθούν μέσα από τα αλβανικά σύνορα περιμένοντας εκεί την βοήθεια των συμμάχων τους.

Με την ευκαιρία δε και της εορτής της Σημαίας μας, η οποία ως γνωστόν είναι την 27η Οκτωβρίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εξέδωσε και ένα δισέλιδο φυλλάδιο με θέμα την ιστορία της Ελληνικής Σημαίας και τους συμβολισμούς της, με την προτροπή την ανάρτηση αυτής, σε κάθε σπίτι κατά το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειω του ΟΧΙ.

 

 

 


 Ετικέτες