Ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι με τη Χίο οι Κύπριοι προσκυνητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


O Μητροπολίτης Ταμασού και 350 προσκυνητές
 

«Η εκκλησία της Κύπρου θα στηρίξει την προσπάθεια της Ι. Μητρόπολης Χίου για ανάδειξη και αξιοποίηση των ιερών προσκυνημάτων της Χίου. Η οργάνωση της επίσκεψης μας από την Μητρόπολη Χίου ήταν εξαιρετική, η φιλοξενία άριστη και η ξενάγηση άψογη».

Ενεργή στήριξη

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Κύπρου Ησαϊας και τα 350 μέλη της Κυπριακής αποστολής γνώρισαν και ένοιωσαν την αγιότητα και την ιστορικότητα των προσκυνημάτων του τόπου μας. Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ξενάγηση και τη φιλοξενία στο προσκύνημα της Αγ. Μαρκέλλας, στα Μοναστήρια της Νέας Μονής, του Αγ. Μηνά και διαβεβαίωσαν τους οργανωτές ότι θα γίνουν πρεσβευτές του νησιού μας στηρίζοντας ενεργά την ανάπτυξη του τόπου μας με τη μορφή της θεματικής θρησκευτικής επισκεψιμότητας. Δεν ήθελαν να αναφέρουν τον όρο του τουρισμού.

Στη Χίο έφτασαν χθες στις 08:15. Η αντιπροσωπεία της Ι.Μ. Κύπρου, με επικεφαλής το Σεβασμιώτατο Ησαϊα επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το δήμαρχο Π. Λαμπρινούδη και στη συνέχεια αναχώρησε για την Αγ. Μαρκέλλα, όπου κατευθυνόταν ήδη τα έξι πούλμαν με τους υπόλοιπους εκδρομείς.

Υποδοχή

Στην Αγία Μαρκέλλα τους υποδέχθηκαν εκ μέρους του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάρκου, ο οποίος απουσιάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο αντιπρόεδρος π. Ιωάννης Τσιμούνης, ο Ταμίας Νίκος Κεφάλας και τα μέλη Ηλίας Μπαχάς και Παντελής Καμπούρης.

 Ετικέτες